Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uusi

Uusi

Uutta syntyy usein kun jotain vanhaa laitetaan pois. Apostoli Paavali on tämän asian kiteyttänyt yhteen Raamatun jakeeseen; 2. Kor. 5: 17. Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!

Uusi askel elämässä on se, kun ymmärtää edellä olevan asian. Tämä uusi, josta Paavali kertoo ei tuo taakkaa harteille, vaan ottaa kaikki taakat pois. Usein sanotaan että uskossa pitää alkaa suorittamaan jotakin. Tämä väittämä on valheellinen, sillä silloin onkin kyse uskonnollisuudesta ja se on aivan eri asia kuin usko.

Jeesus opettaa Johanneksen evankeliumissa seuraavasti:

 

Joh. 12:44. Jeesuksen sanojen tuomiovalta

Mutta Jeesus huusi sanoen: "Joka uskoo minuun, ei usko minuun vaan häneen, joka on minut lähettänyt.

45. Joka näkee minut, näkee hänet, joka on minut lähettänyt.

46. Minä olen tullut valoksi maailmaan, ettei yksikään, joka uskoo minuun, jäisi pimeyteen.

47. Jos joku kuulee minun sanani eikä noudata niitä, en minä häntä tuomitse, sillä minä en ole tullut tuomitsemaan maailmaa vaan pelastamaan maailman.

48. Joka halveksii minua eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä.

49. Sillä en minä ole puhunut omia ajatuksiani. Isä, joka on minut lähettänyt, on antanut minulle käskyn, mitä minun on sanottava ja mitä puhuttava.

50. Minä tiedän, että hänen käskynsä on iankaikkinen elämä. Minkä minä siis puhun, sen minä puhun niin kuin Isä on minulle sanonut." 

Koetko näissä Jeesuksen sanoissa jotain uskonnollista? Eikö Jeesus nimenomaan sano, että joka uskoo, ei jää pimeyteen, eli vaille Jumalan kirkkautta, joka on pelastus.

 

Seuraavalla sivulla jatketaan asian käsittelyä aivan sinun omalta kannaltasi.

 

Sivun alkuun

©2019 Uusi | SUOMI 100 - suntuubi.com